Smeerschooltje voor kinderen en ouders.

smeerschooltjeLeven met atopisch eczeem kan erg belastend zijn, zowel voor de kinderen als voor hun ouders. Om de ongemakken van de aandoening te beperken, is naast de medische behandeling ook een goede huidverzorging nodig.

Tijdens deze workshop van het Smeerschooltje krijgen kinderen en ouders informatie en hulpmiddelen voor zelfzorg. Dat helpt om beter met de huidziekte om te gaan en verbetert de levenskwaliteit van de kinderen en de mensen om hen heen.

Workshop: De kinderen ervaren spelenderwijs wat een goede huidverzorging inhoudt. Ze leren hoe ze zich moeten insmeren. We oefenen dit ook tijdens de workshop.

Tegelijk krijgen de ouders uitleg over atopisch eczeem. De oorzaken, uitlokkende factoren en de rol van allergieën worden in detail besproken. We geven ook tips om beter te leren omgaan met jeuk.

Op het einde van de sessie beantwoordt de dermatoloog uw vragen. U krijgt informatie brochures en verschillende staaltjes mee zodat u thuis kunt toepassen wat u hebt geleerd.
Een enthousiast team van verpleegkundigen en dermatologen begeleidt de sessies.

Doelgroep Kinderen van 5 tot 12 jaar met atopisch eczeem en hun ouders.
Data  Woensdag 24 april 2019  Woensdag 16 oktober 2019 Telkens van 14 tot 16 uur
Inschrijving U kunt zich inschrijven voor de workshop en de informatiesessie via:  dermatinfo@uzgent.be  tel. 09 332 07 08 yy de receptie van de polikliniek Dermatologie (ingang 52)

Kostprijs Voor de workshop rekenen we een consultatie dermatologie aan.
Belangrijk! De workshop gaat pas door als het minimum aantal inschrijvingen bereikt is. Eén week voor de workshop laten we u weten of dat het geval is.