Nieuwe campagne laat atopische dermatitis patiënten uit de schaduw treden

Eczemanet is trotse partner van ‘Uit de schaduw’, een nieuwe campagne die aandacht vraagt voor mensen die lijden aan atopische dermatitis, een ernstige vorm van eczeem.

 

 

 

De ‘Uit de Schaduw’ campagne stelt zich tot doel de zware fysische en psychische impact op het leven van duizenden patiënten onder de aandacht te brengen:   mannen en vrouwen die zich onbegrepen en geïsoleerd voelen. Die patiënten krijgen hier een gezicht en een stem, … ze treden uit de schaduw.

De campagne gaat vandaag woensdag 29 november van start met een persconferentie in Brussel. Op de agenda staan professor Hilde Lapeere van het UZ Gent en professor Dominique Tennstedt van de Cliniques Universitaires Saint-Luc in Brussel, die de ziekte en haar zorgpaden nader beschrijven. Daarna is het woord nadrukkelijk aan de patiënten, met onder meer onze eigen Tine Hermans die haar video-getuigenis zal tonen. Tijdens de persconferentie worden ook twee opiniepeilingen voorgesteld: over het leven als patiënt met atopische dermatitis en over de meningen over de ziekte bij het grote publiek.

De campagne richt zich in eerste instantie tot het grote publiek, maar wil daarnaast ook artsen, patiënten en de overheid in België bereiken. Een website (http://www.uitdeschaduw.be/) en een twitter account ondersteunen de campagne, die is opgezet door farmaceutisch bedrijf Sanofi in samenwerking met Eczemanet.