UZGent presenteert OnderHUIDS

OnderHUIDS is een compact educatieprogramma voor mensen met een chronische huidaandoening zoals psoriasis of eczeem (atopische dermatitis). Gedurende 20 weken kom je alles te weten over jouw huidziekte, wat de mogelijke en nieuwste behandelingen zijn en welke tips en verzorgingsproducten je kan gebruiken voor jouw huid. Maar je komt ook in aanraking met andere zaken die tevens een invloed hebben op jouw gezondheid en jouw huid: sport, voeding, slaaphygiëne, verslavingen, stress en nog zoveel meer! Ieder deel wordt door een enthousiaste gespecialiseerde lesgever aan jou voorgesteld. De inhoud is steeds wetenschappelijk onderbouwd, up-to-date en op maat!

Bovendien krijgt de deelnemer de ruimte om persoonlijke zorgen of aspecten aan te kaarten in individuele sessies. Er zal ook getoetst worden wat de deelnemers verwachten om hier zo goed mogelijk op in te spelen.

De boodschap van OnderHUIDs is klaar en duidelijk: Laat je niet door je ziekte definiëren!

 

Programma

Een zorgprogramma van 20 weken. De lessen vinden meestal plaats op donderdag, telkens ‘s avonds. Naargelang het programma is er gedurende enkele uren een activiteit. Deze zijn in detail te bekijken op de website van UZ Genthttp://www.uzgent.be/nl/zorgaanbod/mdspecialismen/Huidziekten/Paginas/onderHUIDs.aspx of in bijlage.

De eerstvolgende les start op donderdag  12 januari 2017.

 

Doelgroep:
Mensen met psoriasis of atopisch eczeem kunnen deelnemen.

 

Leeftijdsgroep:

Tussen de 18 en 75 jaar

 

Waar:

UZ Gent

 

Vooraf inschrijven is noodzakelijk via

E-mail: dermatologie@uzgent.be of  nele.maes@uzgent.be

Tel: via 09 332 05 77

Via de receptie van de polikliniek dermatologie