Geur is het nieuwe passief roken!

Waarom gebruiken we geuren? In het verleden werden geuren van zuivere etherische oliën gebruikt voor de therapeutische doeleinden, maar vandaag zijn er vooral synthetische geuren en deze zijn ver verwijderd van een helende kracht. Geparfumeerde producten worden vandaag de dag geassocieerd met diabetes, obesitas, autisme, hormoon verstoring en verergering van ademhalingsziekten.

Het is behoorlijk ironisch dat het woord ‘geur’ tegenwoordig gezien wordt als het nieuwe meeroken. Het woord parfum komt uit de Latijnse taal: ‘per’ betekent ‘door middel van’ en ‘fumus’ betekent ‘rook’. Per-fumus (parfum) betekent dan ook letterlijk ‘door middel van rook’.

Er is een alarmerende bewustwording aan het ontstaan over deze zeer “vluchtige” toestand die problemen blijkt op te leveren die doordringender en gevaarlijker zijn dan tabaksrook. Zelfs kleren wassen met geparfumeerde wasmiddelen en wasverzachters laten de hele dag lang giftige chemicaliën op de huid en in de lucht achter. ’s Nachts slapen in pyjama’ s en tussen de lakens gewassen in dezelfde giftige materialen heeft hetzelfde effect. Alleen al door te wassen met geparfumeerde producten worden mensen 24 uur per dag overspoeld met geuren.

Wanneer mensen naar een openbare plek gaan, delen ze het wat nu genoemd wordt ‘tweedehands geur’. Met  tweedehands geur wordt de combinatie bedoelt van schadelijke chemicaliën van luchtverfrissers in openbare ruimten, schoonmaakmiddelen, geurkaarsen, daarbij opgeteld allerlei geparfumeerde producten die mensen dragen, van haarlak tot shampoo en van gewassen kleren tot parfum. Iedereen wordt gedwongen om besmette lucht in te ademen, zelfs wanneer ze zelf ervoor kiezen om geen parfum bevattende producten te dragen.

Hoe kunnen we de situatie verbeteren ?

De beste manier voor individuen om invloed uit te oefenen op de geurindustrie is bij de kassa. Dit zal uiteindelijk een impuls zijn voor verandering in de markt. Proactief zijn en alleen die producten kopen die ongeparfumeerd zijn. Zelfs gewoon het verwijderen van alle producten met geur als ingrediënt zal onmiddellijke verbetering van de luchtkwaliteit in uw huis opleveren. Neem de gezondheid en het welzijn van uw familie in eigen handen en dump die producten met hun onnodige toevoegingen !

Voor meer informatie, kunt u het artikel lezen dat gepubliceerd is door the Branch Basics: http://bit.ly/19beOUE

Producten zonder parfum, parabenen en kleurstoffen kan je ondermeer vinden bij  www.zonderparfum.be