zomervakantie met mijn ‘vriend’ eczeem

Hallo iedereen ,

 

Hier even een korte update van hoe ik de zomervakantie beleef met mijn naaste ?vriend? = eczeem.

De meeste denken dat zon en goed weer goed doet aan onze huid. Ik dacht dat ook tot naderhand toe. Eigenlijk tot ik aan het begin van de maand juli 2013 stond.

JULI 2013

Temperaturen boven de 25°C = zweten =  veel jeuk. Ook de graspollen zijn op hun best in deze periode. De voorbije jaren heb ik daar niet zoveel last van gehad maar dit jaar was het verschrikkelijk. Opgezwollen ogen en jeuk over heel mijn lichaam. Met de bijkomende warmte heeft me dat veel slapeloze nachten opgeleverd.

En juist nu ik mijn slaap nodig heb door mijn nieuwe carrièrewending was de uitputting nabij. Met tranen in de ogen rende ik naar de apotheker. Een nieuwe onderhoudszalf had ik nodig. Eén die mijn uitgedroogde huid onder controle kon krijgen. Mijn huid bleef op zijn plaats staan van de droogte waardoor ik een onaangenaam gevoel en pijn ervaarde.

#Ikleefineenhuidvaneenoudevrouwvan80jaar.

Juli was niet altijd even slecht want het was ook het begin van een nieuwe kans voor mijn carrière. De wereld van de schoenen; sportkledij en sportaccessoires ging open. Naast de mooie artikelen die ze er verkopen moesten we het wel doen met een oude winkel. Daarnaast was de winkel ook bedekt met een tapijt waardoor mijn allergie voor huishoudmijt ook nog eens de kop opstak. Van moderne snufjes zoals arico was er geen sprake waardoor de temperatuur de hoogte in ging tot zelfs 30°C. In deze hoge temperatuur + in een te kleine huid werken = afzien!

Dan maar ?s avonds ontspanning opzoeken door een gezellige bbq te houden.

Terwijl ik aan de tafel zat werd ik overvallen door een vlaag van constante jeuk. Jeuk die ik niet te baas kon en mijn hoofd gek maakte. Een oliebad en de nieuwe zalf kon de jeuk uiteindelijk toch een beetje stillen.

Regen; de redder in nood. De graspollen werden weggespoeld en ik voelde me opslag een ander mens. De nieuwe zalf had de tijd gekregen om mijn huid te voeden waardoor het trekkerig gevoel verdwenen was.

 

AUGUSTUS  2013

De maand augustus geeft me weer hoop voor een betere, normalere huid.

Het aankomend weekendje zee geeft me iets om naar uit te kijken. Zeelucht is niet alleen goed voor de huid maar ook voor lichaam en geest! Een echte aanrader als je er even tussen uit wil!

Tip : Als de zon schijnt vergeet je huid ook niet in te smeren met een aangepaste zonnecrème. In het gamma van Louis Widmer kan je hier ook voor terecht.