open brief voor veiligere cosmetica producten

Open brief voor veiligere cosmetica.

 

Beste cosmetica producent,

Steeds vaker worden wij geconfronteerd met mensen die allergisch reageren bij het gebruik van oogschaduw, mascara, shampoo of crèmes.  Schoonheidsproducten dienen het doel om minstens onze natuurlijke schoonheid te benadrukken of te versterken.  Helaas vaker dan u misschien vermoed dragen deze producten bij tot een allergische reactie.  Zwelling, ontsteking van de huid, roodheid, schilfering enz,?Niet echt het verhoopte resultaat dus.  Een tijdje terug konden we lezen in de Morgen van 9 juli dat dit onder meer te wijten is aan de vaak gebruikte bewaarmiddelen methylchloroisothiazolinone (MCI) en methylisothiazolinone (MI).

Mensen die een droge en gevoelige huid hebben of reeds eczema hebben gebruiken vaak crèmes als aanvullende behandeling.  Helaas vaak bevatten jullie producten ingrediënten die op zijn minst minder veilig te noemen zijn en niet bijdragen tot de werking van het product.  Zoals geur- en kleurstoffen en de eerder vernoemde bewaarmiddelen.

Daarom vragen wij u om deze bewaarmiddelen te bannen en schoonheidsproducten zo eerlijk en zuiver mogelijk te maken, ontdaan van overbodige geur en kleurstoffen.  Uw klanten zullen uw dankbaar zijn als zij zonder extra allergieën door het leven kunnen gaan.