Sterke toename eczema in Australië

Eczema kent een enorme opmars in het aantal gevallen in Australië. Zelfs één op de vier kinderen in Australia krijgt af te rekenen met eczema voor de leeftijd van twee jaar. Vijftig jaar geleden was dit slechts 10% van alle kinderen.

Net als bij ons is eczema aan de andere kant van de wereld, als huidziekte nog enorm onderschat en misbegrepen. Ook de zware impact op het dagelijkse leven van zowel patiënten als omgeving zijn zaken die nauwelijks bekend zijn alsook de financiële gevolgen. Australische studies tonen aan dat de impact van gematigde tot zware eczema op het gezin duidelijk hoger is dan de impact van diabetes.
Dermatologen claimen dat Australië een van de hoogste aantal gevallen heeft van eczema ter wereld. Dit zou te wijten zijn aan een variatie van factoren zoals het klimaat, levensstijl  hygiëne en genetica. Maar een duidelijke verklaring is er vooralsnog niet.

meer info: http://www.abc.net.au/news/2011-09-07/eczema-on-the-rise-in-australia/2874462