5 jarige Morgan lijdt enorm onder zijn hevige eczeem.

Uit persoonlijke ervaring kan ik u vertellen dat eczeem, zeer pijnlijk is, sociaal isoleert en je levenskwaliteit zodanig onderuit kan halen dat je soms in je donkerste momenten wel eens durft te overwegen om het Aardse in te ruilen voor een plek waar geen jeuk en geen pijn is.

Het artikel in ?De Morgen? over de 5 jarige Morgan die zijn mama vertelt dat hij het leven niet meer ziet zitten raakt mij diep.  Vooral omdat ik het ooit ook vertelde aan mijn moeder.  Maar ook omdat ik nu als vader en als eczema patiënt de machteloosheid voel van zowel ouders als kind.

Helaas voor Morgan heeft hij naast het eczeem ook nog astma, nefrotisch syndroom en voedselallergie.  Dat staat dus garant voor een leven van lijden.  Nog meer helaas zijn er nog altijd geen afdoende behandelingen voor al deze aandoeningen.  Dus kunnen we alleen maar trachten de levenskwaliteit te verbeteren.  Hun hoop is nu gevestigd op een alternatieve behandeling in een Frans ziekenhuis.  De zoektocht naar ?de oplossing? geef je immers nooit op.

Dat is ook zo voor de vele mensen in ons land die in stilte elke dag weer proberen om te gaan met hun eczeem of andere chronische ziekten.  Waar het vaak worstelen is om  met hun ziekte om te gaan en toch te functioneren in onze moderne maatschappij.  Maar je mag de hoop nooit opgeven.  Is er geen hoop op genezing dan is er vaak hoop op levensgeluk en levenskwaliteit.  Vaak kan je deze vinden op plekken en momenten waar je ze niet verwacht.  Spijtig echter dat onze overheid het voor eczeem patiënten en in uitbreiding voor alle mensen met chronische ziekten, in een klimaat van besparingen en individualisme, niet altijd gemakkelijk maakt.  Daarom dat het ook onze taak is om af en toe eczeem onder de aandacht te brengen en bespreekbaar te maken.

Wil je Morgan steunen dan kan dit via deze Gofundme-account http://www.gofundme.com/paulbishop

Wil je mensen met eczeem, allergie of astma steunen dan kan dat door lid te worden van Allergienet.

Bron: http://www.demorgen.be/wetenschap/-mama-laat-me-alstublieft-sterven-jongetje-5-lijdt-zo-onder-eczeem-dat-hij-bijna-niet-kan-slapen-a2393482/