Mijn eczeem verhaal

Ik wil graag mijn verhaal delen omdat ik weet dat je met eczeem eenzaam door het leven kan gaan en misschien is het wel herkenbaar?

Al sinds ik baby was (3 maanden) werd er  eczeem vastgesteld. Mijn zus had astma en ik kampte met een ernstige vorm van atopische eczeem. Mijn ouders hadden dus hun handen vol met ons.  Van de ene dokter naar de andere. Een zalfje van hier en een pilletje van daar maar niets hielp?

Mijn kindertijd bestond dan ook uit veel gehuil , bebloede lakens, mijn handen vastbinden zodat ik ’s nachts niet alles open krabde en mijn ouders die met mij nergens durfden te  komen omdat ik er niet uit zag,.. Wat moesten de mensen wel niet denken ? Er is immers nog altijd een groot taboe rond eczeem,  maar ik vind dat je je nergens voor moet schamen. Het is een ziekte die weinig mensen begrijpen maar waar jezelf niet veel aan kan veranderen.   Dus boos zijn op jezelf of jezelf minder graag zien is niet aan de orde.

Mijn enige  hoop was mijn pubertijd die in zicht kwam. Want de meeste dokters waren het eens over één ding :  Als ze haar ‘regels’ krijgt dan zal haar eczeem ook afnemen. Maar niets is minder  waar.

Omdat ik als jonge dame nogal gesteld was op mijn uiterlijk lag het voor de hand dat ik voor schoonheidsspecialiste/kapster ging studeren. Twee jaar heb ik het volgehouden om voltijds te werken in deze sector.  Door open wonden en kloven aan mijn handen werd ik genoodzaakt om halftijds te gaan. Nu zijn we drie jaar verder en heb ik onlangs de zware maar onvermijdelijke beslissing moeten nemen om mijn carrière als kapster vaarwel te zeggen. Meer nog, mijn droom om ooit als zelfstandige te beginnen valt volledig in duigen.

Je moet beseffen  dat je zorg moet dragen voor jezelf en zeker voor je huid. Het is het belangrijkste en grootste zintuig/orgaan  van je lichaam.

Ik moet dus een nieuwe carrièrewending maken.  Ik heb nog geen flauw idee welke kant ik ga uitgaan. Maar ik ben er zeker van dat de tijd raad zal brengen.

Eczeem is hoe dan ook de rode draad in mijn leven maar dat hoeft niet in een negatieve zin te zijn. Het heeft me gevormd naar de persoon die ik vandaag ben en daar ben ik trots op. Het geeft me andere kijk op het leven waardoor ik des te meer geniet  van de goede momenten. Het laat me het beste zien in elke mens en verder te kijken dan alleen het uiterlijk.

Mijn  TIPS  =>Je huid 2x per dag goed insmeren kan wonderen verrichten.

=>Je bent wat je eet. Te veel suikers en ongezonde voeding is niet goed voor je lichaam en al zeker niet voor je huid.

 

PS : # Beauty is not your skin , it?s the soul that lies within!

Vele lieve groetjes,

Dorien